ناگفته های نجومی

وبلاگی در باره نجوم

ناگفته های نجومی

وبلاگی در باره نجوم

شبیه ساز انسان روی مریخ : مارس 500

 سرگی کارلیف موسسه ی زیست پزشکی را در شوروی بنا نهاد.بعد ها و در سال 1971 اولین مدل برنامه ی سفر به مریخ در این موسسه شبیه سازی شد.  
 
 
در سال 1963 سرگی کارلیف موسسه ی زیست پزشکی را در شوروی بنا نهاد. بعد ها و در سال 1971 اولین مدل برنامه ی سفر به مریخ در این موسسه شبیه سازی شد. می توان گفت که بهترین روش برای پردازش سفر های فضایی، شبیه سازی آن ها روی زمین است. این شبیه سازی می تواند از همه نظر ( سیستم های ارتباطاتی، مکانیزم فضاپیما، روانشناسی فضانوردان و غیره) مد نظر قرار بگیرد.

همواره سفرهای بین سیاره ای تفاوت هایی با سفر های روی مدار زمین دارند. یکی از تفاوت ها این است که در سفر های بین سیاره ای فضانورد نمی تواند از فضاپیما خارج شود. تفاوت دیگر آن است که دور شدن از زمین در سفر های بین سیاره ای سبب تاخیر در انتقال سیگنال های رادیویی می شود. این امر موجب می شود تا ارتباطات با مرکز کنترل با مشکل روبه رو شود.

هم اکنون چندین شرکت هوافضای روسیه (از جمله کمپانی انرژی و مرکز آماده سازی فضانوردان "گاگارین") با همکاری سازمان فضایی اروپا و آژانس فضایی آلمان و همچنین کانادا در حال کار روی پروژه ی Mars-500  هستند. در این پروژه برخی شرایط انجام ماموریت روی سطح مریخ شبیه سازی می شود. این آزمایش ها در چند قسمت (ماژول) انجام می شود. در قسمت اول امکانات لازم برای زندگی (مانند آشپزخانه) وجود دارد و این قسمت شامل 6 اتاق است. قسمت دوم شامل تجهیزاتی نظیر گرم کن و سرد کن است. در قسمت سوم ادوات کامل پزشکی و دندان پزشکی قرار دارند.  قسمت چهارم را وسیله ی فرود تشکیل می دهد. ترکیب بندی ماژول ها با موافقت کمپانی روسی انرژی انجام شد.

یکی دیگر از هدف های اصلی این پروژه آگاه شدن از سلامت و سطح زندگی فضانوردان در طول سفر های فضایی است. سیستم تهویه در این پروژه به گونه ای است که در ابتدا هوا ازماژول کشیده می شود و ضایعات آن از بین می رود و سپس آن را به وسیله ی اکسیژن اشباع می کنند.

مدیر فنی این پروژه یوگنی پاولیوچ دیومینا تاکید کرد که افراد شرکت کننده در این پروژه شرایطی مانند یک سفر فضایی را خواهند گذراند.

بازگردان: صبا اکبری

منبع: مجله ی مکانیک عمومی اکتبر 2007

سایت: www.popmech.ru  



منبع آسمان پارس
نویسنده  صبا اکبری
کد بایگانی مطلب  1202636473
  بیننده  375

قوی ترین تلسکوپ جهان آغاز به کار کرد (چهارشنبه 22 اسفند 1386)

تلسکوپ برگ دوچشمی (LBT ) نخستین تصویر خود از آسمان را ارائه کرد 

لحظه های که اولین نور به آینه های یک تلسکوپ تابیده می شود ، لحظه ی بسیار مهمی است  و اگر این تلسکوپ قوی ترین تلسکوپ جهان باشد ، اهمیت آن فوق العاده بیشتر می شود .

 

تلسکوپ بزرگ دوچشمی(LBT ) از کنار هم قرار دادن دو تلسکوپ بازتابی ساخته شده که بزرگی آینه هر کدام از این تلسکوپ ها 8.4 متر است . این دو تلسکوپ به هنگام رصد کردن ، هم زمان به یک نقطه از آسمان نگاه می کنند (مانند یک دوربین دوچشمی) تا همانند یک تلسکوپ بزرگ عمل کنند . به این ترتیب میزان نور جمع آوری شده توسط این تلسکوپ با یک تلسکوپ 11.8 متری برابری می کند ؛ و دقت تصاویر تهیه شده توسط آن مساوی با یک تلسکوپ 22.8 متری است .

 

اولین تصویر  LBT در ژانویه امسال و از کهکشان NGC 2770 تهیه شده ، این کهکشان در فاصله ی 120 میلیون سال نوری از ما قرار گرفته است . در تصویر اول این کهکشان در طول موج مادون قرمز دیده می شود (طولی موجی که در آن ستارگان پیر تر و سردتر به خوبی قابل مشاهده اند) سپس  تصویر دیگری از همین کهکشان در طول موج ماورای بنفش تهیه شد(ناحیه فعال شکل گیری ستارگان) و از ترکیب این دو تصویر تصویر زیر ساخته شده است ، تصویری فوق العاده از کهکشان NGC 2770 .

 برای مشاهده تصویر بزرگتر اینجا کلیک کنید 

 

این تلسکوپ بر بالای کوه Graham در جنوب ایالت آریزونا آمریکا قرار دارد . آینه اول آن در سال 2003 تحویل و در سال 2004 نصب شده ،آینه دوم آن نیز در سال 2005 تحویل داده شده بود و هم اکنون این تلسکوپ آماده استفاده ی ستاره شناسان است .

 



 منبع  universetoday
 از مجموعه   اخترفیزیک
 نویسنده  محسن بختیار
 کد بایگانی مطلب  12229
  بیننده  6

شوری محیط پیدایش حیات در مریخ را نامحتمل می کند

براساس تازه ترین شواهد جمع آوری شده توسط یک کاوشگر ناسا که بر سطح مریخ می گردد، سیاره سرخ در بخش اعظم تاریخ خود به علت تراکم بالای سدیم قادر به میزبانی حیات نبوده است. 

تراکم بالای مواد معدنی در آب در مراحل اولیه مریخ، آن را حتی برای سرسخت ترین ارگانیسم های ذره بینی غیرقابل تحمل می کرده است. سرنخ های ضبط شده در صخره هایی که زمانی غرق در آب بود حاکی از آن است که محیط مریخ هم اسیدی و هم شور بوده است. این تحقیق توسط یکی از دو کاوشگر آژانس فضایی آمریکا بر مریخ به نام "آپورچونیتی" انجام شده است.

این مریخ نورد از چند ماه پیش مشغول معاینه صخره ها در یکی از دشت های کهن مریخ است.دکتر اندرو نال از اعضای تیم علمی کاوشگرهای مریخ، و زیست شناس دانشگاه هاروارد آمریکا در شهر کمبریج گفت که این یافته "حلقه را بر احتمال وجود حیات تنگ تر می کند." وی در نشست سالانه انجمن آمریکایی پیشبرد علوم در بوستون گفت که شرایط مریخ در 4 میلیارد سال گذشته برای پیدایش حیات بسیار چالش آمیز بوده است. او چنین توضیح داد: "محیط مریخ آکنده از نمک بوده است. در واقع آنقدر نمکی بوده که تنها تعداد انگشت شماری از ارگانیسم های شناخته شده (زمینی) تنها بختی اندک برای بقا در بهترین شرایط آنجا را داشته اند." دو مریخ نورد "اسپیریت" و "آپورچونیتی" اکنون بیش از 1400 روز را در مریخ گذرانده اند.

درحالی که ماموریت این دو کاوشگر رو به پایان است، ناسا برای ادامه تحقیقاتش در سیاره سرخ به واحد "فینکس" که قرار است 25 مه فرود آید امید بسته است. ماموریت "فینکس" در نزدیکی قطب شمال مریخ فرود خواهد آمد و هدف آن کاویدن سطح یخی آنجا برای یافتن آثار و شواهد احتمالی حیات میکروبی در گذشته یا امروز است. نمونه نسل بعدی کاوشگرها به نام "آزمایشگاه علمی مریخ" قرار است سال 2009 زمین را ترک کند و سال 2010 فرود آید.این کاوشگر که بزرگتر و سنگین تر از دو کاوشگر کنونی است، نمونه هایی از خاک و سنگ مریخ را جمع آوری کرده، و آنها را برای یافتن ترکیبات ارگانیک تحلیل خواهد کرد.